رونمایی از وبلاگ جدید :)

همون‌طور که قول داده بودم، امروز آدرس وبلاگ جدید رو به شما معرفی می‌کنم تا از این به بعد، مطالب جدید من رو در آدرس جدید دنبال کنید. لطفا از این به بعد برای دیدن مطالب جدید به این آدرس مراجعه کنید. داوطلبان ارشد امسال هم همچنان می‌تونند برای تبادل نظر، از بخش نظرات مربوط به نتایج ارشد در همین وبلاگ استفاده کنند تا همه نظرات در یک‌جا قرار داشته باشه.

 

آدرس وبلاگ جدید رو در لینک زیر قرار دادم. پس از دانلود فایل آدرس جدید رو خواهید دید.

 

linguist

 

تصمیم نهایی برای انتقال

مدتی قبل درباره‌ی این وبلاگ سخنی گفته بودم و نظری از شما خواسته بودم. فکر می‌کردم اگر بخواهم وبلاگ را به جای دیگری منتقل کنم برای شما پذیرفتنی نباشد، اما خوشبختانه دیدم بعضی از خوانندگان دیدگاه مساعدی در این زمینه دارند. خودم هم اوایل خیلی دچار شک و تردید بودم اما سرانجام به این نتیجه رسیدم انتقال وبلاگ به آدرسی دیگر می‌تواند آینده‌ی بهتری در پی داشته باشد. در این مدت ساعت‌ها بر روی وبلاگ جدید کار کردم و تمام پیش‌نیازها را جهت نقل مکان آماده کردم. هر چند کارهای خیلی بیشتری نیز باقی مانده است، اکنون وبلاگ جدید برای به اشتراک گذاشتن مطالب جدید و بازدید شما آماده است و به امید خدا هفته‌ی آینده از آن رونمایی خواهم کرد. اطمینان داشته باشید که تا حد امکان سعی می‌کنم دغدغه‌های شما را مد نظر داشته باشم. در پایان از آن گروه از خوانندگانی که مخالف این انتقال بودند نیز می‌خواهم از بنده و این تصمیم حمایت کنند تا وبلاگ جدید را به جایگزینی کامل برای وبلاگ حاضر تبدیل نماییم. شخصاً راضی به این کار نبودم، اما وقتی مدت‌ها از آقای بنادکی خبری ندارم و پاسخی از ایشان دریافت نکردم، مجبور به انجام این کار شدم. من خود را همیشه شاگرد آقای بنادکی می‌دانم.

نتایج نهایی کارشناسی ارشد زبان‌شناسی سال 93

 

واکنش شما پس از دیدن نتیجه!

شما کدوم یکی هستید؟! 

 

 

 

نتایج نهایی آزمون دکتری سال 93

 

...و نتیجه‌ی شما؟؟؟

رتبه؟ دانشگاه؟

 

همان صد کتاب قبلی!

اگه یادتون باشه، در مهر پارسال به مناسبت یک میلیون بازدید از وبلاگ، صد تا کتاب به اشتراک گذاشته بودم. متاسفانه به دلیل این‌که در سایت اشتراک‌گذاری مورد نظر بعد از دو ماه از آخرین دانلود، فایل‌ها حذف می‌شن، بسیاری از کتاب‌ها از بین رفته بود. به همین دلیل اون کتاب‌ها رو در یک سایت اشتراک‌گذاری جدید آپلود کردم تا برای همیشه در دسترس باشه. خوشبختانه سایت picofile که مدتیه بیشتر ازش استفاده می‌کنم، برخلاف سایت قبلی، خیلی سریع‌تر لینک رو در اختیارتون قرار می‌ده و کاربری آسون‌تری داره.

آدرس لینک این کتاب‌ها رو در یک فایل کپی کردم و شما بعد از دانلود این فایل با کلیک روی هر لینک کتاب، می‌تونید به صفحه‌ی دانلود وارد شده و کتاب رو دریافت کنید.

امیدوارم دوستانی که موفق به دانلود این کتاب‌ها در اون زمان نشدند، به این شکل، دسترسی آسون‌تری به فایل‌ها داشته باشند.

 

لینک و فهرست 100 کتاب زبان‌شناسی (98 کیلو بایت)

 

نظریه‌های معنی‌شناسی واژگانی

اگر یادتون باشه، حدود سه ماه قبل که به نمایشگاه کتاب رفته بودم، کتابی رو معرفی کردم که دکتر صفوی ترجمه کرده بودند و نامش نظریه‌های معنی‌شناسی واژگانی بود. فایل اصلی این کتاب رو از مدت‌ها قبل داشتم و فکر نمی‌کردم روزی ترجمه‌ی اون هم منتشر بشه. در این مطلب قصد دارم همین کتاب رو در اختیارتون قرار بدم تا اگر قصد خرید ترجمه‌ی اون رو ندارید، بتونید از کتاب اصلی استفاده کنید. البته پیشنهاد من به دوستانی که ترجمه رو تهیه کردند، اینه که می‌تونند متن اصلی رو با ترجمه مقابله کنند تا با شیوه‌ی ترجمه‌ی دکتر صفوی بیشتر آشنا بشند. و این کاریه که خودم گاهی انجام می‌دم!

Theories of Lexical semantics (2.8 MB)

 

مجموعه‌ای از مقاله‌های دکتر کیوان زاهدی

چند روز پیش سالگرد درگذشت دکتر کیوان زاهدی بود. استادی که هرگز ندیده بودم‌شون اما تعاریف زیادی ازشون شنیدم. کارهای علمی خیلی خوبی از خودشون به جای گذاشتند که هنوز هم همه‌ی ما می‌تونیم از این آثار بهره ببریم. به همین مناسبت تصمیم گرفتم مجموعه‌ای از 16 مقاله‌ی ایشون رو که از اینترنت دریافت کردم، در اختیار شما قرار بدم تا هم یاد ایشون زنده بمونه و هم از دانش‌شون استفاده کنیم. لازم به یادآوریه که این مقاله‌ها، بعضی به قلم خود ایشون و بعضی دیگه مشترک‌اند.

 

مجموعه‌ای از 16 مقاله‌ی دکتر کیوان زاهدی (5/9 مگابایت)

 

سخنی درباره‌ی وبلاگ

مدتی هست که عکس بالای وبلاگ کلا محو شده و خبری ازش نیست! متوجه شدم که اون عکس در سایتی بارگذاری شده بود و الان به دلیل این‌که به دلایلی نامعلوم پاک شده، دیگه در وبلاگ هم خبری ازش نیست! لوگوی زبان‌شناسی که در سمت چپ بالای وبلاگ می‌بینید، اشکال املایی داره و چند بار دوستان تذکر دادند اما افسوس! افسوس که من نه در مورد عکس، و نه در مورد اون لوگو هیچ کاری نمی‌تونم انجام بدم.

حتما می‌دونید که آقای بنادکی نویسنده‌ی قبلی وبلاگ بود و به دلیل مشغله‌ی زیاد اجازه داد که بنده در این وبلاگ در خدمت شما باشم. ایشون اختیارات مدیریت مطالب، نظرات، پیوندها، موضوعات و غیره رو به من داد اما چند مورد از اختیارات اصلی مدیریتی رو ندارم؛ از جمله تغییر قالب وبلاگ و دستکاری کدهای جاوا، تغییر عکس لوگوی وبلاگ و چند مورد دیگه. چندین بار با ایمیل ایشون تماس گرفتم تا این اختیارات رو به من بده اما جوابی نگرفتم! آخرین باری که جواب ایمیلم رو داد، دو سال قبل بود. حتی صفحه فیس‌بوکش هم مدت‌هاست به روز نکرده و اصلا هیچ خبری ازش ندارم (امیدوارم هر جا که هست سلامت باشه). حتی با بلاگفا و مدیر اون، آقای شیرازی هم تماس گرفتم اما جوابی نگرفتم!

در تمام این مدت که در این وبلاگ بودم، مسئله‌ی خاصی پیش نیومده بود و من هم مدارا کردم؛ هر چند که گاهی این نکته آزارم می‌داد. اما الان با این چیزی که پیش اومده، به این فکر افتادم که معلوم نیست در آینده چه اتفاقی رخ بده. یعنی چون من مدیر اصلی وبلاگ نیستم، با پیش اومدن هر رخدادی، من کار خاصی نمی‌تونم انجام بدم. بعضی وقت‌ها دچار این توهم می‌شم که این‌جا وبلاگ منه؛ اما فراموش می‌کنم که من هیچ‌کاره‌ی کوچکی بیش نیستم.

بیشتر از این زیاده‌گویی نکنم، خواستم نظر شما رو در این مورد بدونم. آیا از این‌که نمی‌تونم این مشکلات رو در وبلاگ برطرف کنم، ناراحتی‌ای ندارید؟ با همین وضع ادامه بدم؟ اگر فعالیت وبلاگ رو در یک آدرس جدید ادامه بدم، برای شما توجیه‌پذیر خواهد بود؟ و یا این‌که این مسائل بی‌اهمیت به حساب می‌آید؟ شاید من بیش از اندازه به ظاهر وبلاگ اهمیت می‌دم اما دوست دارم دیدگاه شما رو هم بدونم.

سوال دیگه‌ای هم دارم که به مطلب بالا بی‌ربطه. آیا شما از وبلاگ و مطالبش راضی هستید؟ آیا از این نکته که گاهی به روز رسانی اون به تاخیر می‌افته، ناراحتید؟

جایزه‌ی دکتر محمد مقدم

انجمن زبان‌شناسی رقابتی رو در نظر گرفته با عنوان «جایزه‌ی دکتر محمد مقدم» که در اون به برترین پایان‌نامه در حوزه‌ی زبان‌شناسی جایزه‌ای تقدیم می‌شه. البته فقط برای پایان‌نامه‌های دکتری. به همین دلیل فراخوانی رو در سایت خودش قرار داده که دانش‌آموخته‌های دکتری می‌تونند برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنند. هر چند که فکر کنم وبلاگ ما جز یکی دو نفر، خواننده‌ی دانش‌آموخته‌ی دکتری نداشته باشه!

 

جایزه‌ی دکتر محمد مقدم

 

صد و یک فیلسوف بزرگ!

شاید آشنایی مختصری با بزرگ‌ترین فیلسوفان غرب برای همه‌ی ما خیلی خوب باشه. این کتاب صد و یک فیلسوف تاثیرگذار در تاریخ فلسفه‌ی غرب رو به صورت خیلی کوتاه معرفی می‌کنه؛ به طوری‌که از فیلسوفان پیش از سقراط تا فیلسوفان دوران جدید رو در بر می‌گیره. خوبی این کتاب اینه که هر نفر رو فقط در دو صفحه معرفی می‌کنه و خیلی راحت می‌شه ازش استفاده کرد. و البته نام نوام چامسکی هم به عنوان فیلسوف در این کتاب ذکر شده. ترجمه‌ی این کتاب هم مدتی قبل منتشر شده و در بازار موجوده.

 

Madsen Pirie: 101 Great Philosophers; Makers of Modern Thought (484 KB)

 

برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد 93

 

آزمون دکتری دانشگاه آزاد 93 برگزار شد...



نظرتون؟

برگزاری آزمون ارشد زبان‌شناسی سال 93

آزمون زبان‌شناسی سال 93 هم برگزار شد ...



چه طور بود دوستان؟


سوالات ارشد زبان‌شناسی سال 93


سوالات گروه زبان انگلیسی ارشد سال 93


خوشبختانه سازمان سنجش لطف کرد و پرسش‌های آزمون رو در سایت خودش قرار داد. من هم اون‌ها رو در همین جا براتون قرار دادم تا بتونید به راحتی دریافت کنید.

کتاب برگزیده سی و یکمین دوره کتاب سال

کتاب «درآمدی تازه بر فلسفه‌ی زبان» رو چند ماه قبل خونده بودم و مدت‌ها بود که می‌خواستم معرفیش کنم اما نشد تا اینکه اتفاق خوبی افتاد و کتاب در بین آثار منتخب سی و یکمین دوره کتاب سال قرار گرفت و از استاد کورش صفوی به دلیل ترجمه اون تقدیر شد. همچنین باید بگم که کتاب «دستور زبان فارسی: براساس نظریه گروه‌های خودگردان در دستور وابستگی» اثر دکتر امید طبیب‌زاده هم در بخش زبان‌شناسی انتخاب شد. برای اطلاع از تمامی برگزیدگان می‌تونید به این لینک مراجعه کنید: خبرگزاری کتاب ایران

اما به طور خلاصه درمورد کتاب درآمدی تازه بر فلسفه‌ی زبان باید این طور بگم که همه شما درباره کارگفت‌های آستین یا اصول گرایس یا بازی‌های زبان ویتگنشتاین شنیدید و خوندید اما در این کتاب، نه تنها به طور کامل با نظریات فیلسوفان زبان آشنا می‌شید، بلکه نقدها و نارسایی‌های وارد شده رو هم خواهید خوند.


دومین همایش ملی نحو و رده‌شناسی

دومین همایش ملی نحو و رده‌شناسی در 8 اسفند 92 برگزار می‌شه. دوستانی که مایل به شرکت هستند، برای اطلاع از شیوه ثبت نام می‌تونند به سایت انجمن زبان‌شناسی ایران مراجعه کنند.


دوره تخصصی معنی‌شناسی

نویسه پارسی قصد داره دوره‌هایی تخصصی رو در حوزه‌های مختلف زبان‌شناسی برگزار کنه که اولین اون‌ها دوره تخصصی معنی‌شناسی استاد کورش صفوی هست. این دوره از 26 بهمن آغاز می‌شه و برای ثبت نام می‌تونید به سایت نویسه پارسی مراجعه کنید که در این پوستر مشاهده می‌کنید.


پرسشنامه ارزیابی کتاب‌های زبان هفتم

این پرسشنامه رو یکی از خوانندگان وبلاگ برای بنده فرستادند و دوستانی که زبان هفتم ابتدایی تدریس می‌کنند باید به اون جواب بدند. لینک زیر شما رو به این پرسشنامه راهنمایی می‌کنه.


پرسشنامه برای مدرسان زبان مقطع هفتم

مرور مطالب درسی چند روز قبل از آزمون ارشد!!!

یک فال حافظ در وبلاگ قرار دادم، فکرشو نمی‌کردم که یک دفعه بحث‌های پیش بیاد که بیش‌تر از صد تا نظر داده بشه! معمولا آزمون ارشد هفته سوم بهمن برگزار می‌شد و اصلا حواسم نبود که امسال قراره زودتر برگزار بشه تا اینکه دیروز کارت‌های ورود به جلسه صادر شد.

دوستانی که چند روز دیگه آزمون دارند می‌تونند در نظرات این مطلب، درسی‌هایی رو که خوندند و البته سوالات‌شون رو به اشتراک بگذارند تا دوستانی جواب بدند که تجربه بیش‌تری دارند.

این هم بگم که من سال‌های قبل، فقط بعد از برگزاری آزمون مطلب در وبلاگ قرار می‌دادم اما امسال بنا به تقاضای خواننده‌های وبلاگ پیش از آزمون هم پاسخگویی به پرسش‌ها، این کار رو انجام دادم.

نظر دکتر فرزان سجودی درمورد تغییر خط

اگه یادتون باشه قبلا چند مطلب از دکتر صفوی و دکتر دبیرمقدم درمورد تغییر خط فارسی در وبلاگ قرار داده بودم. امروز هم نظر دکتر فرزان سجودی رو از خبرگزاری ایسنا برای شما قرار می‌دم تا نظرات ایشون رو هم در این مورد بدونید.

فرزان سجودی درباره‌ی پیشنهاد کوروش صفوی مبنی بر استفاده از خط رومیایی به‌جای خط کنونی فارسی، می‌گوید، تغییر خط ‌مشکلات ابزاری را حل می‌کند، اما به لحاظ فرهنگی مشکلی را حل نمی‌کند و یک بحران جدی ایجاد می‌کند. او معتقد است که می‌توان مسائل خط فارسی را با برنامه‌ریزی زبانی حل کرد.

فرزان سجودی، زبان‌شناس، نشانه‌شناس و استاد دانشگاه هنر، در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی مشکلات خط فارسی گفت: یکی از مشکلات خط فارسی این است که در این خط واکه‌ها، بخصوص واکه‌های کوتاه، نشانه‌ای ندارند؛ به همین دلیل اگر کسی با کلمه‌ یا اسم خاصی آشنا نباشد، ممکن است آن را به شکل‌های مختلفی بخواند.

ادامه نوشته

جشن‌واره زمستانی پژوهش‌های زبان‌شناختی

اطلاع دارید که گروه زبان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی روزهای 27 تا 29 بهمن جلساتی رو برگزار می‌کنه که برنامه اون رو در تصویر زیر می‌بینید. برای اطلاع بیشتر از نحوه ثبت نام با شماره تلفن‌های 29902493 و یا 29902469 تماس بگیرید.

امیدوارم روزهای خوبی رو در این جشن‌واره داشته باشید به اندازه کافی بار علمی برای شما دوستان زبان‌شناس داشته باشه.


پایان‌نامه دکتر مدرسی

زمانی که در مقطع ارشد بودم، دکتر گلناز مدرسی یک روز سر کلاس گفتند که پایان‌نامه ایشون در اینترنت وجود داره و اگر جستجو کنیم می‌تونیم به اون دسترسی داشته باشیم. حالا من تصمیم گرفتم تا پایان‌نامه‌شون رو در اینجا در اختیار شما قرار بدم تا در صورت نیاز بتونید از کار ارزشمند ایشون استفاده کنید. مطمئن باشید این کار کاملا قانونی هست و برخلاف ایران، در بسیاری از کشورها دسترسی آزاد به بسیاری از پایان‌نامه‌ها وجود داره.


The Effects of Syllable Boundary, Stop Consonant Closure Duration, and VOT on VCV Coarticulation