دنیای زبان انگلیسی ( بهروزپور )

دنیای زبان انگلیسی ( بهروزپور )

لغات و اصطلاح .داستان کوتاه . شعر.جوک .ضرب المثل.اشپزی.رمان. نمایشنامه.متن دوزبانه
دنیای زبان انگلیسی ( بهروزپور )

دنیای زبان انگلیسی ( بهروزپور )

لغات و اصطلاح .داستان کوتاه . شعر.جوک .ضرب المثل.اشپزی.رمان. نمایشنامه.متن دوزبانه

Nokati Darbareye Khordane Miveh

PAPAYA: Top awards for vitamin C.

They are the clear winners for their high vitamin C content.. 

It is rich in carotene; this is good for your eyes.

 عنبه (انبه): نشان بالاترین برای ویتامین سی

آنها بهترین برندگان برای داشتن بالاترین میزان ویتامین سی هستند

این میوه سرشار از کاروتین است که حاوی ویتامین آ بوده

و برای چشم ها مفید میباشند 

 

گروه الهه موفقیت

سخنانی کوتاه اما جاودانه(۵)

Einstein

If someone feels that they had never made a mistake in their life, then it means they had never tried a new thing in their life.

انشتین
اگر کسی احساس کند که در زندگیش هیچ اشتباهی را نکرده است، به این معنی است که هیچ تلاشی در زندگی خود نکرده.

 

 

Charles

Never break four things in your life: Trust, Promise, Relation & Heart. Because when they break they don't make noise but pains a lot.

چارلز
در زندگی خود هیچوقت چهار چیز را نشکنید.
اعتماد، قول، ارتباط و قلب. شکسته شدن آنها صدائی ندازد ولی دردناک است.

 

 

Mother Teresa

If you start judging people you will be having no time to love them.

مادر ترزا
اگر شروع به قضاوت مردم کنید، وقتی برای دوست داشتن آنها نخواهید داشت.  
 
 
گروه الهه موفقیت

Loves Labours Lost

نمایشنامه  

 

 

Loves Labours Lost  

 

 

شکسپیر 

 

http://shakespeare.mit.edu/lll/full.html

جملات زیبای فارسی

منتخب جملات و درسهایی گرانبها از "اوشو"

توانایی عشق ورزیدن؛ بزرگ‌ترین هنر جهان است
هر موجودی؛ یک سرود الهی است بی همتا؛ منحصر به فرد؛ تکرار نشدنی و غیر قابل مقایسه....


  • زمانی که تسلیم باشی؛ تمام هستی از تو حمایت می‌کند هیچ چیز با تو مخالف نخواهد بود، زیرا تو با هیچ چیز مخالف نیستی.

 خودت را بپذیر؛ هر چه که هستی حتی اگر نقصی هم داری آن را بپذیر؛ تنها آن هنگام قادری دست از جنگ با خودت برداری و آسوده باشی.

زندگی یعنی آموختن صلح. صلح با دیگران نه، با خودت.

عشق یک تجربه هست، ولی زبان بسیار مکار است. پس مراقب زبانت باش.

ادامه مطلب ...

لحظه های زیبا در زندگی ۲

وقتی در شادی بسته می شود، در دیگری باز می شود
ولی معمولاً آنقدر به در بسته شده خیره می مانیم
که دری که برایمان باز شده را نمی بینیم

When the door of happiness closes, another opens
But often times we look so long at the
Closed door that we don't see the one which has been opened for us 

 

Go to fullsize image 

 

  SaliJooN

If a kiss & rose



http://www.glitter-graphics.com

Pot sticker dumplings




Pot sticker dumplings

Photography by Ben Dearnley

It is traditional to eat particular foods over the Chinese New Year festival. Make these juicy and flavoursome dumplings a part of your celebration.


Ingredients

  • 2 x 4cm pieces ginger, peeled
  • 250g Chinese cabbage, finely shredded
  • 350g minced pork
  • 2 green onions, finely chopped
  • 2 tbs soy sauce
  • 1 tbs oyster sauce
  • 2 tsp sesame oil
  • 1 tbs Shaoxing rice wine* or dry sherry
  • Cornflour, for dusting
  • 2 x 275g pkts gow gee pastries (wrappers)
  • 1/3 cup (80ml) peanut oil
  • Chinese red rice vinegar**

Method

  1. Finely grate 1 piece of ginger, then finely shred second piece. Place cabbage in a bowl. Sprinkle with 1 tsp salt then leave for 30 minutes. Squeeze handfuls of cabbage to remove excess water then place in a bowl. Add 1 1/2 tsp grated ginger, minced pork, onions, sauces, sesame oil and wine and combine well.

  2. Line a large tray with baking paper then dust with cornflour. Using a finger, wet edge of a wrapper with a little water. Place 2 level tsp of filling in centre. Fold wrapper in half and, using your thumb and index finger, pleat one edge, then press edges together to seal. Place, in a single layer, on prepared tray. Repeat with remaining wrappers and filling. Dumplings can be made up to 6 hours in advance; store covered in the fridge.

  3. Preheat oven to 150°C. Heat 1 tbs peanut oil in a non-stick frying pan over medium-high heat. Add 12 dumplings, pleated side-up in a single layer, and cook for 1-2 minutes or until brown underneath. Carefully add 1/2 cup boiling water, then cover partially with a lid and cook for a further 4-5 minutes or until water has evaporated and dumplings are crisp underneath. Transfer to an oven tray, cover with foil and keep warm in oven. Repeat with remaining oil and dumplings. Serve with bowls of red vinegar combined with shredded ginger, for dipping.


http://www.taste.com.au